Expo

In de zijbeuken van de grote zaal, de entree en de Foyer van Milûk is prachtige ruimte voor tentoonstellingen. Een mooie plek om creativiteit te tonen, open voor publiek en zichtbaar voor de diverse bezoekers.

Op dit moment exposeren er drie kunstenaars in Milûk: Arjen Nouta, fotograaf, Marieke Meijs, kunstenares en initiatiefneemster van OceanTrash en Cathrine Ockernahl, visual artist from Norway.

Heb je interesse in exposeren in Milûk, neem dan contact met ons op via het Contactformulier.

 

Darka Photography

Arjen Nouta is een bevlogen fotograaf en toont in Milûk voornamelijk zijn gepassioneerde kijk op de natuur, het water en de diverse vogels die daar te vinden zijn. Hieronder een kleine greep uit zijn prachtige werk, maar kijk vooral ook op zijn website darka.nl voor meer van zijn onderwerpen en opdrachten. De kunstwerken in Milûk zijn ter plaatse te koop. Buiten openingstijden is het mogelijk een afspraak te maken voor bezichtiging, neem daarvoor contact op met Arjen of Milûk.

 

SurfArt

Ik ontmoette Marieke Meijs in haar atelier/gallerie/thuis en was direct verkocht. De exotische stranden waardoor ik tijdens onze zeilreis in de Caribiën was omarmd, komen tot leven in haar kunstwerken. Ik was zeer verheugd dat ik haar kon overhalen tot het maken van acht tafels voor in de foyer van Milûk, verdeeld over 4 twee-luiken. Een bijzonder intensieve klus met fantastisch resultaat!

Naast de tafels zijn er meerdere kunstwerken te zien in de expositieruimte van Milûk Alle werken zijn te koop. Voor een bezichtiging buiten openingstijden kun je contact opnemen met Marieke of Milûk. Bekijk ook Marieke’s website surfartnetherlands.com

 

Cathrine Ockernahl

Mijn naam is Cathrine Ockernahl en ik ben een beeldend kunstenaar uit Noorwegen. Ik woon en werk zowel in Oslo als in Harlingen. Mijn schilderijen zijn acryl- of olieverf op doek en ik werk zowel abstract als figuratief, of in een combinatie van deze stijlen.

Met veel plezier toon ik mijn werk “The Jug, Broken” hier in Milûk. Mijn kunstwerk bestaat uit 12 verschillende schilderijen van elk 80 x 80 cm en met elkaar verbonden met mijn “handgeschilderde tegels”. Het geheel samengevoegd is de afmeting van het kunstwerk 240 x 320 cm, maar hier in Milûk waren er geen wanden groot genoeg om het in 1 geheel te laten zien, dus heb ik ervoor gekozen om ze in een nieuwe opstelling te plaatsen.

Dit kunstwerk heb ik in 2023 gemaakt na een uitnodiging van de Gemeente Harlingen om deel te nemen aan een expositie genaamd “Buiten-Beeld”, een project met werken van 25 kunstenaars geïnspireerd door beelden in publieke ruimtes en openbare werken in Harlingen. Mijn keuze viel op “The Broken Jug” van de Amerikaanse kunstenaar Frank Stella. Aangezien ik uit Noorwegen kom, zijn we allebei buitenlanders in Harlingen. Het is een groot kunst-bouwwerk van 14 meter hoog en duidelijk zichtbaar. Door het veranderen van het licht in verschillende kleuren als gevolg van “eb en vloed”, doet het mij denken aan het noorderlicht in het noorden van Noorwegen. Daarnaast was Harlingen vroeger een walvisjacht gemeenschap die noordwaarts naar het Noorse eiland Svalbard (Spitsbergen) voer voor de walvisvangst. Verschillende zaken die ik als een verbinding voel met The Broken Jug. Wanneer ik in Harlingen ben, maak ik graag lange wandelingen, vooral langs de Waddenkust en de havens. Het licht verandert voortdurend, dus de ervaring is altijd anders. De vele foto’s die ik tijdens deze wandelingen maak, gaven mij inspiratie om een serie te maken over Harlingen, die ik tot 1 groot werk heb samengevoegd.

Ik vind de geschiedenis en de sporen die we achterlaten altijd interessant. Harlingen heeft een lange geschiedenis in het maken van tegels sinds 1598 en voor mij vertellen ze een verhaal over de samenleving door de jaren heen. De Harlinger Aardewerk- en Tegelfabriek bestaat nog steeds en is het laatste bedrijf in Nederland dat op originele wijze aardewerk en tegels produceert. Ze worden met de hand gemaakt met behulp van een dunne glazuurtechniek, ook wel Delfts Blauw genoemd. In het museum het Hannemahuis is een kamer met een grote muur met veel oude tegels die ik heel mooi vind, met beelden die verschillende verhalen vertellen uit diverse perioden. Ook wordt er gebroken aardewerk tentoongesteld, dus daar is ook weer de link naar “The Broken Jug”. Meer werk op https://www.cathrineockernahl.com/.